top of page
ThomasHuw.jfif
Aalborg Concert Band


I 1996 blev to af Aalborg Musikskoles ungdomsorkestre: Solsidens Harmoniorkester og Aalborg Skolernes Brassband, lagt sammen under navnet Brass'n Harmony. 
Det var et af orkestrets medlemmer, som fandt på navnet. Og det blev et navn, der hængte ved indtil 2019, hvor orkestret skiftede navn, til Aalborg Concert Band. I samme forbindelse fik orkestret sit nye logo, som med kombinationen af en trompet og en saxofon symboliserer orkestrets instrumentsammensætning. 

Orkesterets alsidige repertoire spænder fra traditionelle marcher, klassisk store værker, swingende jazz og popmusik, som har ført til flotte resultater i både nationale og internationale konkurrencer, samt optræden med kunstnere som Kim Sjøgren (violin), Peter Jensen (trombone, DR Big Band) og Burdette Becks (jazz-sanger og fløjtespiller). Orkestret har gennem de senere år lavet projekter med de andre grene af Aalborg Kulturskole og MGK. 

Orkestret øver 18:30 - 20:30 om onsdagen på Gug Skole i Aalborg SØ. Aspirantorkestret øver samme sted om onsdagen fra kl 17:30 til 18:30 under ledelse af Stephanie Lübke, som er messingunderviser på Aalborg Kulturskole.

 

ACB 100x100.png
Orkestret i dag


Aalborg Concert Band er et orkester i udvikling og med en rigtig spændende kalender! Årsplanen tæller bl.a. flere arrangementer i kulturskole regi, julekoncert i Budolfi Kirke, Julebrass hygge på Gug Skole, vores traditionelle forårskoncert, koncert ved Skipperen og flere onsdagskoncerter.

Orkestret laver desuden flere spændende projekter med solister fra kulturskolen og fra MGK. 

Vi har base på Gug skole, hvor vi har øvelokale og depotrum til vores percussion og nodearkiv. 

Vi øver:
Orkestret 18:30 - 20:30 (onsdag) 
Aspirantorkestret: 17:30 - 18:30 (onsdag)


Udover vores dirigent er flere undervisere fra blæserfaggruppen tilknyttet orkestret: Marianne Krull (messing), Pernille Christensen (fløjte), Stephanie Lübke (klarinet) og Torsten Folke Pedersen (percussion).

Aalborg Concert Band har en støtteforening, som hjælper med praktiske ting i dagligdagen, på ture og til koncerter. Støtteforeningen er repræsenteret når vi øver om onsdagen, hvor de bl.a. hjælper med vores nodearkiv og andre praktiske opgaver.
Bestyrelsen vælges ved en årlig generalforsamling

Nye medlemmer


Kunne du tænke dig at prøve at spille i Aalborg Concert Band? Så kig forbi en onsdag på Gug Skole eller kontakt vores dirigent og orkesterleder, Huw Thomas, på telefon 52 90 90 62 eller mail huwthomas@outlook.dk

Vi glæder os til at se dig :-) 


 

Mød vores dirigenter
Huw Thomas


Orkesteret har en dirigent med mangeårig erfaring i scenekunst, orkestermusik, musikundervisning og musikoptræden. Stærk operationsprofessionel med en MA med fokus i musik fra Durham University.

Vil du spille sammen med Huw Thomas og Aalborg Concert Band, kontakt Huw Thomas på telefon +45 52 90 90 62 eller skriv en e-mail: huwthomas@outlook.dk

Stephanie Lübke.jpg
Stephanie Lübke


Stephanie Lübke blev i 2017 ansat som klarinetlærer på Aalborg Kulturskole. Hun er født i Tyskland, og har erfaring som pædagog og orkestermusiker. I 2022 blev hun dirigent for Aalborg Concert Band´s Aspirantorkester. 


Vil du spille sammen med Stephanie Lübke i Aalborg Concert Band´s Aspirantorkester, kontakt Stephanie på telefon  +45 52 90 90 62 eller skriv en e-mail: huwthomas@outlook.dk

bottom of page